eco projects

  • Kurrajong Hills
    Kurrajong Hills, NSW

    Our brief for this project was to design a home for the future - one which would accommodate a growing family and their changing needs. 'We definitely don't want a shoebox '. The clients liked our suggestion to separate the living and sleeping zones, to create outdoor spaces as well as indoor rooms, and so the 2 main pavilions were born. With the entry link located between the pavilions, this allowed for a layered approach, a slow reveal of the spaces. The key to this design was a strong emphasis on minimising ongoing maintenance and energy costs, using passive solar design and prefinished materials which will age gracefully through the years.

  • Kurrajong
    Kurrajong, NSW

    The brief was to design a passive solar home to cater for a family with older children. Jane and Rob had come to us with a design from elsewhere that was too costly to build. We redesigned the home so it was much better suited to this site and to them, in a pyramid pavilion style. Our clients' visits to Asia provided inspiration for the roof shape and the idea of 'letting the outside in'. The home steps across the site to take advantage of the views to the west, and solar gain to the north. Adult and children's pavilions are located either side of the central living pavilion, with courtyard ponds and wet edge pool helping to blur the lines between inside and out, and assist in passive cooling for the summer months.

  • Kurrajong Hills

    Our brief for this project was to design a home for the future - one which would accommodate a growing family and their changing needs. 'We definitely don't want a shoebox '. The clients liked our suggestion to separate the living and sleeping zones, to create outdoor spaces as well as indoor rooms, and so the 2 main pavilions were born. With the entry link located between the pavilions, this allowed for a layered approach, a slow reveal of the spaces. The key to this design was a strong emphasis on minimising ongoing maintenance and energy costs, using passive solar design and prefinished materials which will age gracefully through the years.

  • Kurrajong
    Kurrajong Hills, NSW

    The brief was to design a passive solar home to cater for a family with older children. Jane and Rob had come to us with a design from elsewhere that was too costly to build. We redesigned the home so it was much better suited to this site and to them, in a pyramid pavilion style. Our clients' visits to Asia provided inspiration for the roof shape and the idea of 'letting the outside in'. The home steps across the site to take advantage of the views to the west, and solar gain to the north. Adult and children's pavilions are located either side of the central living pavilion, with courtyard ponds and wet edge pool helping to blur the lines between inside and out, and assist in passive cooling for the summer months.